Ad Code

Συνταγή: Κέικ με μύρτιλα, χωρίς μίξερ #mimi

 

Συνταγή: Κέικ με μύρτιλα, χωρίς μίξερ #mimi






Συνταγή: Κέικ με μύρτιλα, χωρίς μίξερ #mimi

Υλικά συνταγής:


  • 400ml ρόφημα αμυγδάλου(χωρίς ζάχαρη)
  • 2 βανιλίνες
  • 2 1/2 κ.σ. χυμό από φρέσκο λάιμ
  • 380 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 100 γρ. λευκά αμύγδαλα αλεσμένα πολύ καλά
  • 300 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 2/3 κ.γλ. μαγειρική  σόδα
  • 1/4 κ.γλ. αλάτι
  • 110ml ηλιέλαιο
  • 50  ml ελαιόλαδο
  • ξύσμα από 3 λάιμ
  • 200 γρ. μύρτιλα
  • 1/2 κ.σ αλεύρι για τα μύρτιλα

Γλάσο:

  • 130 γρ. ζάχαρη άχνη
  • Ξύσμα από 1 λάιμ
  • 3 κ.σ. ρόφημα αμυγδάλου
Επί το έργον
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου.
Ρίχνω στο ρόφημα αμυγδάλου τον χυμό λάιμ και αν χρησιμοποιήσω το
εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύω. Αφήνω στην άκρη.
Σε μπολ  ρίχνω το αλεύρι, το αλεύρι αμυγδάλου, την καστανή ζάχαρη το ξύσμα, το αλάτι, την σόδα και αν βάλω τις βανιλίνες. Και ανακατεύω καλά.
Προσθέτω το ρόφημα ,το ηλιέλαιο  και το ελαιόλαδο, ανακατεύω απαλά όλο το μείγμα.
Ρίχνω στα μύρτιλα το ελάχιστο αλεύρι και τα ανακατεύω να πάει παντού.
Τα ρίχνω μέσα στο  κέικ και τα ανακατεύω πολύ απαλά να ενωθούν.
'Εχω λαδώσει ελαφρά και έχω στρώσει με λαδόκολλα μια φόρμα 30χ12 εκ.
και ρίχνω το μείγμα μέσα.
Ψήνω στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα. Ελέγχω το κέικ από την μία ώρα 
και μετά με μία οδοντογλυφίδα εάν έχει ψηθεί καλά.
Το βγάζω από τον φούρνο το αφήνω για 10-15΄ και μετά το ξεφορμάρω.
Το αφήνω πάνω από 2 ώρες να κρυώσει καλά.
Ετοιμάζω το γλάσο.
Μέσα στην ζάχαρη άχνη ρίχνω το ξύσμα λάιμ και το ρόφημα και ανακατεύω
πολύ καλά να γίνει ένα παχύρευστο γλάσο (θα το δεις στο βίντεο) και με αυτό
περιχύνεις το κέικ.

Καλή επιτυχία!
Εύκολο, γρήγορο, νόστιμο, αφράτο, ζουμερό και αγαπημένο κέικ.
Υπέροχο για το πρωινό των Χριστουγέννων!

ΥΓ. Είμαι εδώ για να σας λύσω οποιαδήποτε απορία.

Φιλία 💕

------------ Ακολουθήστε με : #Youtube https://bit.ly/37zo0DI #Facebook: https://www.facebook.com/GRrecipes #Instagram: https://www.instagram.com/cookinggreekrecipes #Βlogger: https://cookinggreekrecipes.blogspot.com/ -----------

Reactions:
Close Menu