Ad Code

Συνταγή: Γαύρος, σπέσιαλ φιλέτο

Γαύρος, σπέσιαλ φιλέτο

Γαύρος, σπέσιαλ φιλέτο


Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά  
Χρόνος προεργασίας: 6 ώρες  

Υλικά:
  1. Μισό κιλό φρεσκότατος γαύρος
  2. Χοντρό αλάτι 
  3. Λευκό ξύδι
  4. Σκόρδο
  5. Σπορέλαιο

Προετοιμασία

  • Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τον γαύρο (κεφάλι - εντόσθια).
  • Τον βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφήσει τα πολλά υγρά
  • Βάζουμε τον γαύρο στρώση στρώση σε ένα λεκανάκι, φροντίζοντας να έχουμε ρίξει στον πάτο αλάτι όπως και ανάμεσα στις στρώσεις
  • Τέλος όταν ολοκληρώσεις τις στρώσεις με το γαύρο, ρίχνεις λευκό ξύδι μέχρι και να τον σκεπάσει
  • Αφήνουμε τον γαύρο στο αλάτι και το ξύδι για πέντε ωρίτσες (αν είναι μεγάλος κάντες έξι). Όσο περνάει η ώρα θα δεις ότι ο γαύρος έχει αρχίσει να ασπρίζει. Αυτό σημαίνει ότι το ξύδι και το αλάτι τον "ψήνουν"
  • Αφότου περάσει το πεντάωρο, βάζεις σε ένα δοχείο λευκό ξύδι και το έχεις κοντά σου.
  • Αρχίζεις σιγά σιγά να βγάζεις ένα ένα το γαύρο από το αλάτι με το ξύδι και τραβώντας με το χέρι σου του αφαιρείς το κεντρικό κόκαλο. Εδώ βλέπεις ότι στην ουσία μένει το φιλέτο μόνο.
  • Αφότου βγάλεις το κόκαλο τον ξεπλένεις να φύγει το αλάτι που μπορεί να έχει πάνω του στο φρέσκο λευκό ξύδι που έχεις κοντά και ένα ένα τα φιλέτα τα ξαπλώνεις στο δοχείο που θα τα αποθηκεύσεις.
  • Φροντίζεις ανάμεσα στις στρώσεις των φιλέτων να βάζεις που και που και ένα λεπτό κομματάκι από το σκόρδο.
  • Όταν έχεις βάλει όλο το γαύρο στο δοχείο αποθήκευσης του (μπορεί να είναι και δύο και τρία δοχεία, εσύ επιλέγεις) του ρίχνεις τόσο σπορέλαιο μέχρι να τον σκεπάσει. Έτοιμος

Τον διατηρείς στο ψυγείο. Διαρκεί πολύ καιρό .... αν και δεν νομίζω να επιβιώσει από σένα! 😁

Καλά ούζα!
Γαύρος, σπέσιαλ φιλέτο 01 Γαύρος, σπέσιαλ φιλέτο 02 Γαύρος, σπέσιαλ φιλέτο 03
Γαύρος, σπέσιαλ φιλέτο 04 Γαύρος, σπέσιαλ φιλέτο 05 Γαύρος, σπέσιαλ φιλέτο 06
Γαύρος, σπέσιαλ φιλέτο 07 Γαύρος, σπέσιαλ φιλέτο 08 Γαύρος, σπέσιαλ φιλέτο 09
Γαύρος, σπέσιαλ φιλέτο 10 Γαύρος, σπέσιαλ φιλέτο 11 Γαύρος, σπέσιαλ φιλέτο 12
Reactions:
Close Menu