Ad Code

Πεντανόστιμο, φουσκωτό σουφλέ σπανάκι! #mimi

 Πεντανόστιμο, φουσκωτό σουφλέ σπανάκι!

Πεντανόστιμο, φουσκωτό σουφλέ σπανάκι!



Για να δούμε τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε 


1 κιλό σπανάκια (καθαρισμένα, πλυμένα, βρασμένα και στραγγισμένα)
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ή 1κρεμμύδι ξερό 
Δυόσμο ή βασιλικό, αλάτι ,πιπέρι
100-150 γρ. φέτα 
100-150 γρ. ημίσκληρο κίτρινο τυρί 

Μπεσαμέλ

100 γρ. βούτυρο 
100 γρ. αλεύρι 
1 λίτρο γάλα 
1 αβγό 
100 γρ. ημίσκληρο κίτρινο τυρί 
Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο 

Στην πράξη 
Καθαρίζω και πλένω πολύ καλά τα σπανάκια.
Τα βράζω και τα στραγγίζω καλά.
Σε τηγάνι ρίχνω λάδι και τα κρεμμυδάκια και τα τσιγαρίζω ελαφρά.
Ρίχνω τα σπανάκια και τα γυρίζω 3-4φορές στο τηγάνι αλατοπιπερώνω ρίχνω και τον δυόσμο.
Τα κατεβάζω από την φωτιά και ρίχνω και τα τυριά.
Τα αφήνω στην άκρη.

Η Μπεσαμέλ τώρα.
Σε κατσαρόλα λιώνω το βούτυρο και ρίχνω το αλεύρι ανακατεύω πολύ γρήγορα ώστε να καβουρντιστεί αλλά να μην το κάψουμε. Απλά να μην μας μυρίζει το αλεύρι .
Αρχίζω να ρίχνω το γάλα σε δόσεις ανακατεύω πολύ καλά και γρήγορα ώστε να μην μας κολλήσει και να μην σβολιάσει η κρέμα.
Με το που αρχίζει να κάνει φουσκάλες και να μας δείχνει ότι η κρέμα έβρασε την τραβάμε από την φωτιά ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι ,τρίβουμε φρέσκο μοσχοκάρυδο, ρίχνω το αβγό αφού το χτυπήσω πρώτα και τέλος το κίτρινο τυρί 
Και είναι έτοιμη.

Συναρμολόγηση 
Βουτυρώνω ένα βαθύ πυρέξ.
Στο τηγάνι με το σπανάκι ρίχνω 4κουταλιές μεγάλες γεμάτες μπεσαμέλ και ανακατεύω καλά και  το αδειάζω μέσα στο πυρέξ.
Από πάνω αδειάζω την Μπεσαμέλ .
Εάν θέλω ρίχνω τριμμένη φρυγανιά ή τριμμένο τυρί.
Το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C 45'- 50'.

Είναι πεντανόστιμο, φούλ γεύση αλλά και θερμιδούλες (έλα...δεν πειράζει μια φορά στα τόσα).
Καλή επιτυχία!


mimi💕
Reactions:
Close Menu