Ad Code

Συνταγή: Σαρδέλες λαδιού με δεντρολίβανο και σκόρδο

Σαρδέλες λαδιού με δεντρολίβανο και σκόρδο

Σαρδέλες λαδιού με δεντρολίβανο και σκόρδο

Ωραιότατες σαρδελίτσες!

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα
Χρόνος που απαιτείται: 14 ώρες

Υλικά:
  1. Μισό κιλό φρεσκότατες σαρδέλες
  2. Αρκετό χοντρό αλάτι
  3. 3 σκελίδες σκόρδο
  4. Λίγο φρέσκο δεντρολίβανο
  5. Ελαιόλαδο
  6. Αρκετός χρόνος 😋


Εκτέλεση:

  • Προφανώς και έχουμε αγοράσει φρέσκες σαρδέλες νωρίς το πρωί . 
  • Τις πλένουμε, τις καθαρίζομε πολύ καλά  (λέπια - κεφάλι - εντόσθια) και με ένα κοφτερό μαχαίρι τις ανοίγουμε κατά μήκος, παράλληλα με το κόκκαλο χωρίς να βγάλουμε το κόκκαλο. Η μητέρα, λέει κάνει καλό το κόκαλο της σαρδέλας στην οστεοπόρωση. 😎
  • Αφότου τις πλύνουμε τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν και κατόπιν τις ξαπλώνουμε σε χαρτί κουζίνας σε στρώσεις για να στεγνώσουν όσο περισσότερο γίνεται.
  • Αφού τις στεγνώσουμε παίρνουμε το σουρωτήρι που χρησιμοποιήσαμε πριν (πλυμένο) βάζουμε ένα χαρτί κουζίνας στον πάτο (στο σουρωτήρι) και ρίχνουμε μπόλικο αλάτι. 
  • Ξαπλώνουμε πάνω στο αλάτι μία στρώση σαρδέλες και ξαναρίχνουμε αλάτι. Το ίδιο κάνουμε στρώση στρώση μέχρι να τελειώσουν οι σαρδέλες.
  • Αφότου ολοκληρώσουμε με τις στρώσεις, βάζουμε το σουρωτήρι σε ένα λεκανάκι χωρίς ο πάτος να ακουμπάει στο σουρωτήρι. Αυτό γίνεται γιατί οι σαρδέλες με το αλάτι θα βγάλουν πολλά υγρά και αυτό που θέλουμε είναι ακριβώς αυτό. Να "στεγνώσουν" οι σαρδέλες και παράλληλα να "ψηθούν". Τις αφήνουμε έτσι δώδεκα ώρες τουλάχιστον (αν είναι δοσερός ο καιρός άστες εκτός ψυγείου , αλλιώς βάλτες στο ψυγείο ντύνοντας το σύνολο με ζελατίνα φαγητού. )
  • Αφότου περάσει αυτός ο χρόνος, τις βγάζουμε από το σουρωτήρι και πλένουμε με άφθονο νερό και στη συνέχεια τις στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας.
  • Όταν στεγνώσουν σχετικά και έχει φύγει το νερό , τις ξαπλώνουμε ανοιχτές και στρώση στρώση σε γυάλινο δοχείο ή όπου θέλεις να τις αποθηκεύσεις και ανάμεσα σε κάθε στρώση ρίχνουμε ελάχιστο φρέσκο δεντρολίβανο και λεπτές φέτες σκόρδου. Έτσι συνεχίζουμε μέχρι να αποθηκεύσουμε όλες τις Σαρδέλες. Μπορείς φυσικά να τις βάλεις και σε περισσότερα από ένα δοχεία. 
  • Οι σαρδέλες πλέον έχουν μπει μαζί με το σκόρδο και το δεντρολίβανο στα δοχεία που θέλεις να τις αποθηκεύσεις και το μόνο που μένει είναι να γεμίσουμε το δοχείο με ελαιόλαδο μέχρι και να τις σκεπάσει.
  • κλείνουμε τα δοχεία  καλά και τις βάζουμε στο ψυγείο. 
Από την επομένη μπορείς να καταναλώσεις όσες θέλεις.
Να ξέρεις ότι το ελαιόλαδο στο ψυγείο πήζει και ασπρίζει, οπότε όταν θέλεις να φας σαρδέλες φρόντιζε να τις βγάζεις κανένα δεκάλεπτο πριν από το ψυγείο για να επανέρχεται το λάδι στην κανονική του πυκνότητα.

Ξέρω ότι τα ψάρια μυρίζουν κλπ κλπ αλλά μη μασάς , εύκολο είναι και το αποτέλεσμα θα σου αρέσει  😜


😹μαζί με τις σαρδέλες πάρε και αυτό:




Σαρδέλες λαδιού με δεντρολίβανο και σκόρδο 01 Σαρδέλες λαδιού με δεντρολίβανο και σκόρδο 02 Σαρδέλες λαδιού με δεντρολίβανο και σκόρδο 03
Σαρδέλες λαδιού με δεντρολίβανο και σκόρδο 04 Σαρδέλες λαδιού με δεντρολίβανο και σκόρδο 05 Σαρδέλες λαδιού με δεντρολίβανο και σκόρδο 06
Σαρδέλες λαδιού με δεντρολίβανο και σκόρδο 07 Σαρδέλες λαδιού με δεντρολίβανο και σκόρδο 08 Σαρδέλες λαδιού με δεντρολίβανο και σκόρδο 09
Σαρδέλες λαδιού με δεντρολίβανο και σκόρδο 10; Σαρδέλες λαδιού με δεντρολίβανο και σκόρδο 11 Σαρδέλες λαδιού με δεντρολίβανο και σκόρδο 12
Σαρδέλες λαδιού με δεντρολίβανο και σκόρδο 13 
Reactions:
Close Menu