Φακές οι αγαπημένες!
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 40 λεπτά έως μία ώρα ( εξαρτάται από το πόσο καλόψητες είναι οι φακές)
Μερίδες: 2
Υλικά:
- 350 gr φακές
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 100 ml ελαιόλαδο
- 2 φύλλa δάφνης
- 1 μικρή πατάτα (βοηθάει να χυλώσουν οι φακές με ωραιότατο αποτέλεσμα)
- Μισό φλιτζάνι φρέσκια σάλτα ή τριμμένη ντομάτα εμπορίου
- Αλάτι
* ένα καρότο κομμένο σε ροδέλες προαιρετικά
Εκτέλεση:
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά μικρά κομματάκια (αν θέλεις πέρασέ το και από το multi) και καθαρίζουμε τη μικρή πατάτα κόβοντάς τη στα τέσσερα.
- Πλένουμε με άφθονο νερό τις φακές
- Βάζουμε νερό σε τσουκάλι και ρίχνουμε τις φακές να πάρουν μία βράση για δέκα λεπτά περίπου. Σουρώνουμε τις φακές και ξεπλένουμε με νερό.
- Πλένουμε το τσουκάλι και βάζουμε όλα τα υλικά να πάρουν μία βράση και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Μαγειρεύουμε τις φακές σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά (μπορεί να πάρει και μία ώρα, ανάλογα με τις φακές που έχεις) και περιμένουμε να χυλώσουν.
- Όταν οι φακές έχουν χυλώσει και έχουν ψηθεί ( δοκιμάζουμε πότε πότε να δούμε αν ψήθηκαν αλλά να δούμε και το αλάτι )κατεβάζουμε από τη φωτιά.
*Ενδέχεται να χρειαστεί να προσθέσεις νερό κατά το μαγείρεμα. Φρόντισε να είναι νερό ήδη ζεστό.
Έτοιμες!
Σερβίρονται με ξύδι ή βαλσάμικο , με λίγο φρεσκοκομμένο ξερό κρεμμύδι και λίγο μαϊντανό!
Συνοδεύονται τέλεια με :
Σαρδέλες λαδιού με δεντρολίβανο και σκόρδο ή
Σπέσιαλ φιλέτο γαύρου
Social Plugin