Βάζουμε στο multi , το σκόρδο και ένα σφηνάκι ελαιόλαδο και το γάλα.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το μίγμα σκόρδου-λαδιού- γάλακτος, το ούζο, το κύμινο, αλάτι. πιπέρι, το μπούκοβο, λίγο δυόσμο και το αβγό και τα χτυπάμε να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ψωμί κομμένο σε μικρά κομμάτια και τον κιμά και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να γίνουν ένα σχετικά ομοιογενές μίγμα .
Σε δίσκο ρίχνουμε αρκετό αλεύρι, πλάθουμε τα σουτζουκάκια και τα αλευρώνουμε ελαφρά.
Σε τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και όταν κάψει ρίχνουμε τα σουτζουκάκια χωρίς να έχουν παραπανήσιο αλεύρι (καίγεται και μαυρίζει). Τα κρατάμε σε σκεύος με απορροφητικό χαρτί.
Αφού τα ροδίσουμε σε όλες τις πλευρές τα αποσύρουμε και ξεκινάμε να φτιάξουμε τη σάλτσα.
Βάζουμε το κρεμμύδι στο multi ενώ στη φωτιά βάζουμε βαθύ πλατύ σκεύος και ρίχνουμε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο , και προσθέτουμε το κρεμμύδι σοτάροντας το μέχρι να γίνει διάφανο.
Προσθέτουμε τη σάλτσα, την κανέλα, το φύλλο δάφνης τη ζάχαρη και το νερό και αφήνουμε δέκα λεπτά να μαγειρευτούν σε χαμηλή φωτιά.
Στη συνέχεια βάζουμε στη σάλτσα τα σουτζουκάκια δίπλα δίπλα και μαγειρεύουμε επίσης σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά.
Έτοιμα.
Συνοδεύονται με ρύζι ή πουρέ ή πατάτες τηγανιτές 💗
Social Plugin