1 κούπα ρεβίθια (βιολογικά κατά προτίμηση)
1 μεγάλο κρεμμύδι
χυμός από μισό λεμόνι
αλάτι
φρσκοτριμμένο πιπέρι
3,4 μπαχάρια
3 κούπες νερό
1 φύλλο δάφνης
50 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
* Το slow cooker είναι φαντάσου, ένα ηλεκτρικό τσουκάλι, με κάδο κεραμικό και κάνει ότι λέει ακριβώς και το όνομά του. Μαγειρεύει το φαγητό αργά και σε χαμηλή θερμοκρασία. Φαντάσου μπορείς να το βάλεις νωρίς το βράδυ να μαγειρεύει και να το κλείσεις το πρωί, ή αν θες ακόμη καλύτερα, να το ανοίξεις το πρωί και το μεσημέρι που θα πας σπίτι μετά τη δουλεία να μοσχοβολάει φαγητό , να είναι έτοιμο και μάλιστα ζεστό ζεστό.
Εκτέλεση:
Πλένουμε πολύ καλά τα ρεβίθια.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε σχετικά ψιλές ροδέλες
Βάζουμε στο slow cooker όλα τα υλικά μαζί
Μαγειρεύουμε στο slow cooker για τουλάχιστον 8 ώρες. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται και από την ποιότητα των ρεβιθιών.
Social Plugin