Συκώτι τηγανητό! Είτε σαν κυρίως πιάτο , είτε ως μεζές!
Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: Μισή ώρα
Υλικά:
- Μισό κιλό φρέσκο συκώτι
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Αλάτι - Πιπέρι
- Ξερό σκόρδο
- Ελαιόλαδο
- Λεμόνι
Εκτέλεση:
- Πλένουμε και καθαρίζουμε το συκώτι
- Κόβουμε το συκώτι σε σχετικά στενές λωρίδες
- Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το ξερό σκόρδο και το αλατοπίπερο
- Αλευρώνουμε το συκώτι στο μείγμα και τινάζουμε να φύγει το πολύ αλεύρι.
- Βάζουμε λάδι στο τηγάνι (μισό δάκτυλο περίπου - οριζόντιο) και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
- Βάζουμε το αλευρωμένο συκώτι (εδώ προσέχουμε να μην βάλουμε πολλά κομμάτια μαζί γιατί θα βράσει και δε θα τηγανιστεί)
- Τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά γυρνώντας το από όλες τις πλευρές.
- Βάζουμε το συκώτι σε απορροφητικό χαρτί
- Σερβίρουμε με μπόλικο λεμόνι! 😛
Πάρε και ένα τραγουδάκι:
https://www.youtube.com/watch?v=sYtegi0oFHw
>
Social Plugin