Σπανακόπιτα με σπιτικό φύλλο!
Υλικά:
Για το φύλλο
- 2 ½ κούπες αλεύρι
- 2 κ σ κορν φλάουρ
- 1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό
- ½ κούπα ελαιόλαδο η σπορέλαιο
- 2 κ σ βούτυρο
- 3 κ σ κρύο νερό
(Το ζυμάρι αυτό είναι σαν κουρού)
Για την γέμιση
- 1 κιλό σπανάκι
- 3 πράσα
- 1 ματσάκι άνηθο
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- 2 αυγά
- 300 γρ φέτα
- ½ κούπα σιμιγδάλι
- Αλάτι πιπέρι ελαιόλαδο
Και λίγο σουσάμι για πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι,τον άνηθο,τα κρεμμυδάκια και τα πράσα.
- Καθαρίζουμε και τρίβουμε στον τρίφτη το κρεμμύδι.
- Ψιλοκόβουμε τα πράσα και τα κρεμμυδάκια.
- Σε μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε ? από μια κούπα ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα πράσα.
- Προσθέτουμε το σπανάκι όπως είναι φύλλα και το αλατίζουμε να τσιγαριστεί και να βγάλει τα ζουμιά του.
- Όταν είναι σχεδόν έτοιμο ρίχνουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο.
- Αφήνουμε να κρυώσει η γέμιση σε σουρωτήρι για να στραγγίξουν τα πολλά υγρά και στο μεταξύ ανοίγουμε το φύλλο
- Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά και το χωρίζουμε σε 2 κομμάτια για να φτιάξουμε 2 φύλλα.
- Όταν η γέμιση κρυώσει προσθέτουμε την φέτα τριμμένη και τα 2 αυγά χτυπημένα.
- Πασπαλίζουμε με το σιμιγδάλι για να τραβήξει όσα υγρά έχουν απομείνει.
- Στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί το ένα φύλλο και πάνω του βάζουμε την γέμιση.
- Σκεπάζουμε την πίτα μας με το άλλο φύλλο,την βρέχουμε,πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 μέχρι να ροδίσει.
Social Plugin