Ad Code

Συνταγή: Σπανακόπιτα με σπιτικό φύλλο!

Συνταγή Σπανακόπιτα με σπιτικό φύλλο

Σπανακόπιτα με σπιτικό φύλλο!


Υλικά: 

Για το φύλλο

  • 2 ½  κούπες αλεύρι
  • 2 κ σ κορν φλάουρ
  • 1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό
  • ½ κούπα ελαιόλαδο η σπορέλαιο
  • 2 κ σ βούτυρο
  • 3 κ σ κρύο νερό
(Το ζυμάρι αυτό είναι σαν κουρού)

Για την γέμιση

  • 1 κιλό σπανάκι
  • 3 πράσα
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 2 αυγά
  • 300 γρ φέτα
  • ½ κούπα σιμιγδάλι
  • Αλάτι πιπέρι ελαιόλαδο

Και λίγο σουσάμι για πασπάλισμα

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι,τον άνηθο,τα κρεμμυδάκια και τα πράσα.
  • Καθαρίζουμε και τρίβουμε στον τρίφτη το κρεμμύδι.
  • Ψιλοκόβουμε τα πράσα και τα κρεμμυδάκια.
  • Σε μεγάλη κατσαρόλα  ρίχνουμε ? από μια κούπα ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα πράσα.
  • Προσθέτουμε το σπανάκι όπως είναι φύλλα και το αλατίζουμε να τσιγαριστεί και να βγάλει τα ζουμιά του. 
  • Όταν είναι σχεδόν έτοιμο ρίχνουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο.
  • Αφήνουμε να κρυώσει η γέμιση σε σουρωτήρι για να στραγγίξουν τα πολλά υγρά  και στο μεταξύ ανοίγουμε το φύλλο
  • Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά και το χωρίζουμε σε 2 κομμάτια για να φτιάξουμε 2 φύλλα.
  • Όταν η γέμιση κρυώσει προσθέτουμε την φέτα τριμμένη και τα 2 αυγά χτυπημένα.
  • Πασπαλίζουμε με το σιμιγδάλι για να τραβήξει όσα υγρά έχουν απομείνει.
  • Στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί το ένα φύλλο και πάνω του βάζουμε την γέμιση.
  • Σκεπάζουμε την πίτα μας με το άλλο φύλλο,την βρέχουμε,πασπαλίζουμε με σουσάμι  και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 μέχρι να ροδίσει.

Συνταγή Σπανακόπιτα με σπιτικό φύλλο

Reactions:
Close Menu