Ad Code

Συνταγή: Κοφτό μακαρονάκι με κρέας


Κοφτό μακαρονάκι με κρέας

Κοφτό μακαρονάκι με κρέας

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: Μιάμιση με δύο ώρες περίπου
Μερίδες:8

Υλικά:

  1. 1 κιλό φρέσκο μοσχαρίσιο κρέας
  2. 2 μεγάλα κρεμμύδια
  3. 2 σκελίδες σκόρδο
  4. 1 ξυλάκι κανέλα
  5. ενάμιση φλιτζάνι σάλτσα σπιτική ή τριφτή ντομάτα από το super market
  6. 150 ml ελαιόλαδο
  7. Αλάτι - Πιπέρι


Εκτέλεση:
  • Βάζουμε λάδι στην κατσαρόλα να κάψει και ρίχνουμε το κρέας σε μεγάλα κομμάτια να σωταριστεί (να ροδίσει λίγο) από όλες τις πλευρές.
  • Βγάζουμε το σωταρισμένο κρέας από την κατσαρόλα και κόβουμε το κρέας σε κυβάκια και το ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα προσθέτοντας το κρεμμύδι, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι τη σπιτική σάλτα και το ξυλάκι την κανέλα.
  • Τα ψήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για μία ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσει το κρέας (κατά διαστήματα βάζουμε και λίγο βραστό νερό για να το βοηθήσουμε με τα υγρά).
  • Όταν το κρέας έχει πλέον ψηθεί βάζουμε  το ανάλογο για το μακαρονάκι νερό (Ένα μέρος μακαρονάκι - τρία μέρη νερό) ρίχνοντας και το μακαρονάκι αφού πρώτα πάρει μία βράση και το νερό που ήδη προσθέσαμε.
  • Μετά από 15 λεπτά κατεβάζουμε από τη φωτιά και είναι έτοιμο.

Καλή επιτυχία!

Σερβίρεται κατά προτίμηση πασπαλισμένο με αλμυρό τυρί για μακαρόνια! 😎


Κοφτό μακαρονάκι με κρέας 01 Κοφτό μακαρονάκι με κρέας 02 Κοφτό μακαρονάκι με κρέας 03
Κοφτό μακαρονάκι με κρέας 04 Κοφτό μακαρονάκι με κρέας 05 Κοφτό μακαρονάκι με κρέας 06

Reactions:
Close Menu