Ad Code

Συνταγή: Ελληνικότατος μουσακάς , ελαφρύς

Ελληνικότατος μουσακάς , ελαφρύς

Ελληνικότατος μουσακάς , ελαφρύς


Χρόνος προετοιμασίας: Μιάμιση ώρα
Χρόνος ψησίματος: Δύο ώρες περίπου
Μερίδες:12
Υλικά:


  1.  Ενάμιση κιλό μελιτζάνες
  2. 1 κιλό κολοκύθια
  3. 1 κιλό πατάτες
  4. 1 κιλό κιμάς
  5. 3 κρεμμύδια μεγάλα
  6. 2 σκελίδες σκόρδο
  7. Ελαιόλαδο
  8. Αλάτι - Πιπέρι
  9. 1 ξυλάκι κανέλα
  10. Μαϊντανός (μισό ματσάκι περίπου)
  11. Ρίγανη
  12. Κύμινο
  13. Λίγος δυόσμος
  14. Σπιτική σάλτσα ντομάτας ή τρυφτή ντομάτα από το super market 400 γραμμάρια περίπου
  15. τυρί αλμυρό ξυσμένο
  16. Αλεύρι
  17. Γάλα
  18. Μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση:
Πλένουμε όλα τα λαχανικά καλά.
Κόβουμε σε λεπτές φέτες κατά μήκος τις μελιτζάνες, τα κολοκύθια και τις πατάτες.
Βάζουμε σε μεγάλα ταψιά φούρνου που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα, τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια και τα βάζουμε στο γκριλ, τόσο όσο να ψηθούν.
Τηγανίζουμε τις πατάτες και τις ξαπλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί - χαρτί κουζίνας ενώ παράλληλα και στην ώρα τους έχουμε βγάλει τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια από το φούρνο.
Βάζουμε λίγο λάδι σε κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσουν.
Στη συνέχεια προσθέτουμε και τον κιμά και ανακατεύουμε συχνά μέχρι να πάρει το γνωστό καφετί χρώμα και προσθέτουμε όλα τα μυρωδικά και την σάλτσα ντομάτας και τα αφήνουμε να χυθούν σε χαμηλή φωτιά περίπου μία ώρα.
Όταν έχουμε ολοκληρώσει την προετοιμασία με τα λαχανικά ψημένα ή τηγανισμένα  έτοιμο τον κιμά  θα ξεκινήσουμε να στήνουμε το ταψί του μουσακά αλείφοντας το ταψί ή το πυρέξ με λίγο λάδι και βάζοντας σε στρώσεις πατάτες, μελιτζάνες - κολοκύθια - τυρί κιμά για δύο φορές , στρώση στρώση.
Ξεκινάμε  να ετοιμάσουμε τη μπεσαμέλ. Αντί βούτυρο θα χρησιμοποιήσουμε ελαιόλαδο για τους γνωστούς λόγους υγείας. Χρησιμοποιώντας αλεύρι - γάλα - μοσχοκάρυδο - πιπέρι και λίγο αλμυρό τυρί. Αβγό όχι. (Θα ακολουθήσει ξεχωριστή ενότητα για τη μπεσαμέλ)
Όταν ολοκληρώσουμε και τη μπεσαμέλ τη ρίχνουμε όλη στο ταψί με τις στρώσεις των υλικών που κάναμε παραπάνω, πασπαλίζουμε με λίγο τυρί και βάζουμε το ταψί στο φούρνο για περίπου μία ώρα.

Έτοιμος ο super duper μουσακάς!👏👌
Καλή επιτυχία

Ελληνικότατος μουσακάς , ελαφρύς 01 Ελληνικότατος μουσακάς , ελαφρύς 02 Ελληνικότατος μουσακάς , ελαφρύς 03
Ελληνικότατος μουσακάς , ελαφρύς 04 Ελληνικότατος μουσακάς , ελαφρύς 05 Ελληνικότατος μουσακάς , ελαφρύς 06
Ελληνικότατος μουσακάς , ελαφρύς 07 Ελληνικότατος μουσακάς , ελαφρύς 08 Ελληνικότατος μουσακάς , ελαφρύς 09
Ελληνικότατος μουσακάς , ελαφρύς 10 Ελληνικότατος μουσακάς , ελαφρύς 11 Ελληνικότατος μουσακάς , ελαφρύς 12
Reactions:
Close Menu