Ad Code

Συνταγή: Λουκούμι τριαντάφυλλο

Λουκούμι τριαντάφυλλο

Λουκούμι τριαντάφυλλο

Χρόνος προετοιμασίας:1 ώρα  
Χρόνος παρασκευής: Μία μέρα 


Υλικά:
  1. 500 gr ζάχαρη
  2. 500 ml νερό
  3. μισό φλιτζάνι κορν φλάουρ και λίγο ακόμη για τη φόρμα
  4. 4 φύλλα ζελατίνης
  5. 80 ml ροδόνερο
  6. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  7. αρκετά ανάλατα αμύγδαλα ( είτε καβουρδισμένα είτε όχι) 
  8. θερμόμετρο φαγητού (προαιρετικά)
  9. μισό κιλό ζάχαρη  άχνη
  10. 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμόνι 
  11. Λαδόκολλα

Εκτέλεση:
  • Αναμιγνύουμε (διαλύουμε) το  κορν φλάουρ με μισό φλιτζάνι νερό.
  • Σε νερό που είναι σε θερμοκρασία δωματίου ρίχνουμε τα  4 φύλλα ζελατίνης.
  • Βάζουμε σε μικρό τσουκάλι  τη ζάχαρη. το λεμόνι και το υπόλοιπο νερό να πάρουν μία βράση ( σε καμία περίπτωση να μην ανέβει η θερμοκρασία τους πάνω από 140 βαθμούς °C.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το διάλυμα  κορν φλάουρ - νερού και ανακατεύουμε συνεχώς να πάρει ακόμα μία βράση , ενώ παράλληλα προσθέτουμε το ροδόνερο, τις ζελατίνες που έχουμε ελαφριά στύψει  και 4 (στη δική μου περίπτωση) σταγόνες κόκκινου χρώματος ζαχαροπλαστικής.
  • Παρατηρούμε ότι όσο ανακατεύουμε το υγρό μετατρέπεται σε χυλό και σιγά σιγά πήζει και στη συνέχεια αρχίζει να ξεκολλά από τα τοιχώματα του τσουκαλιού Συνολικά από 20λετπα έως 35 λεπτά - ανάλογα και με την υγρασία του καιρού).
  • Αυτή είναι ακριβώς η στιγμή που κατεβάζουμε το τσουκαλάκι από τη φωτιά.
  • Ρίχνουμε τα αμύγδαλά μας στο ζεστό λουκούμι που μόλις φτιάξαμε και ανακατεύουμε .
  • Παίρνουμε ένα ταψάκι  , στρώνουμε στον πάτο και στα τοιχώματά του λαδόκολλα και ρίχνουμε άχνη ζάχαρη αναμεμειγμένη με κορν φλάουρ..
  • Αδειάζουμε το λουκούμι στο ταψάκι μας.
  • Αφήνουμε για μία μέρα να σφίξει καλά.
  • Την επόμενη μέρα ρίχνουμε σε λαδόκολλα ζάχαρη άχνη και αναποδογυρίζουμε το σκεύος με το λουκούμι πάνω στην άχνη ( θα έχει σχηματιστεί μία πλάκα λουκουμιού)
  • Αχνίζουμε το λουκούμι και από την πάνω πλευρά .
  • Με μακρύ κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το λουκούμι σε ότι σχήμα θέλουμε , στη δική μου περίπτωση, μικρά παραλληλόγραμμα - μπουκίτσες.
  • Φροντίζουμε όσο κόβουμε να ρίχνουμε και ζάχαρη άχνη.
  • Όταν κόψουμε όλο το λουκούμι, το αποθηκεύουμε σε δοχεία που στον πάτο και στα πλάγια έχουμε  βάλει λαδόκολλα, ρίχνοντας αρκετή ζάχαρη άχνη στον πάτο και ανάμεσα στα λουκούμια .

Έτοιμα!
Καλή επιτυχία!

Λουκούμι τριαντάφυλλο 01 Λουκούμι τριαντάφυλλο 02 Λουκούμι τριαντάφυλλο 03
Λουκούμι τριαντάφυλλο 04 Λουκούμι τριαντάφυλλο 05 Λουκούμι τριαντάφυλλο 06
Λουκούμι τριαντάφυλλο 07 Λουκούμι τριαντάφυλλο 08 Λουκούμι τριαντάφυλλο 09
Λουκούμι τριαντάφυλλο 10 Λουκούμι τριαντάφυλλο 11 Λουκούμι τριαντάφυλλο 12
Λουκούμι τριαντάφυλλο 13
Reactions:
Close Menu