Λουκούμι τριαντάφυλλο
Χρόνος προετοιμασίας:1 ώρα
Χρόνος παρασκευής: Μία μέρα
Υλικά:
- 500 gr ζάχαρη
- 500 ml νερό
- μισό φλιτζάνι κορν φλάουρ και λίγο ακόμη για τη φόρμα
- 4 φύλλα ζελατίνης
- 80 ml ροδόνερο
- κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
- αρκετά ανάλατα αμύγδαλα ( είτε καβουρδισμένα είτε όχι)
- θερμόμετρο φαγητού (προαιρετικά)
- μισό κιλό ζάχαρη άχνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμόνι
- Λαδόκολλα
Εκτέλεση:
- Αναμιγνύουμε (διαλύουμε) το κορν φλάουρ με μισό φλιτζάνι νερό.
- Σε νερό που είναι σε θερμοκρασία δωματίου ρίχνουμε τα 4 φύλλα ζελατίνης.
- Βάζουμε σε μικρό τσουκάλι τη ζάχαρη. το λεμόνι και το υπόλοιπο νερό να πάρουν μία βράση ( σε καμία περίπτωση να μην ανέβει η θερμοκρασία τους πάνω από 140 βαθμούς °C.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το διάλυμα κορν φλάουρ - νερού και ανακατεύουμε συνεχώς να πάρει ακόμα μία βράση , ενώ παράλληλα προσθέτουμε το ροδόνερο, τις ζελατίνες που έχουμε ελαφριά στύψει και 4 (στη δική μου περίπτωση) σταγόνες κόκκινου χρώματος ζαχαροπλαστικής.
- Παρατηρούμε ότι όσο ανακατεύουμε το υγρό μετατρέπεται σε χυλό και σιγά σιγά πήζει και στη συνέχεια αρχίζει να ξεκολλά από τα τοιχώματα του τσουκαλιού Συνολικά από 20λετπα έως 35 λεπτά - ανάλογα και με την υγρασία του καιρού).
- Αυτή είναι ακριβώς η στιγμή που κατεβάζουμε το τσουκαλάκι από τη φωτιά.
- Ρίχνουμε τα αμύγδαλά μας στο ζεστό λουκούμι που μόλις φτιάξαμε και ανακατεύουμε .
- Παίρνουμε ένα ταψάκι , στρώνουμε στον πάτο και στα τοιχώματά του λαδόκολλα και ρίχνουμε άχνη ζάχαρη αναμεμειγμένη με κορν φλάουρ..
- Αδειάζουμε το λουκούμι στο ταψάκι μας.
- Αφήνουμε για μία μέρα να σφίξει καλά.
- Την επόμενη μέρα ρίχνουμε σε λαδόκολλα ζάχαρη άχνη και αναποδογυρίζουμε το σκεύος με το λουκούμι πάνω στην άχνη ( θα έχει σχηματιστεί μία πλάκα λουκουμιού)
- Αχνίζουμε το λουκούμι και από την πάνω πλευρά .
- Με μακρύ κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το λουκούμι σε ότι σχήμα θέλουμε , στη δική μου περίπτωση, μικρά παραλληλόγραμμα - μπουκίτσες.
- Φροντίζουμε όσο κόβουμε να ρίχνουμε και ζάχαρη άχνη.
- Όταν κόψουμε όλο το λουκούμι, το αποθηκεύουμε σε δοχεία που στον πάτο και στα πλάγια έχουμε βάλει λαδόκολλα, ρίχνοντας αρκετή ζάχαρη άχνη στον πάτο και ανάμεσα στα λουκούμια .
Έτοιμα!
Καλή επιτυχία!
Social Plugin