Γίγαντες στο φούρνο….αλλιώς
Η συνταγή είναι από τον
Nikos K
Υλικά:
- ½ κιλό γίγαντες
- 1 ½ φλιτζάνι λάδι
- 2 σκελίδες σκόρδου καθαρισμένες και κομμένες (μην ξεχνάτε να αφαιρείτε την φύτρα)
- 2 κ.σ θυμάρι
- 1 κ.σ θρούμπι
- 1 κ.σ μουστάρδα (ΕKMA παρακαλώ ελληνικότατη και η νοστιμότερη ever!!! Aγγλικού τύπου) 💛
- 1 ½ ποτήρι νερό
- Αλάτι κατά προτίμηση χοντρό
Εκτέλεση:
- Βάζουμε τους γίγαντες στο νερό από το βράδυ.
- Την επόμενη αλλάζουμε το νερό και τους βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσουν.
- Ξαφρίζουμε.
- Λίγο πριν είναι έτοιμοι, τους κατεβάζουμε απ την φωτιά και τους σουρώνουμε.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Σε ταψί ρίχνουμε το λάδι και το σκόρδο το κομμένο και το βάζουμε στον φούρνο να ζεσταθεί ώστε το σκόρδο να βγάλει το άρωμά του.
- Ρίχνουμε τους γίγαντες μέσα, το θυμάρι,το θρούμπι και την μουστάρδα διαλυμένη στο νερό.
- Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να ψηθούν ώσπου να πάρουν χρώμα.
Τέλεια αν τις συνδυάσετε με μαριναρισμένες σαρδέλες με λεμόνι και δενδρολίβανο.
Η μαγειρική όπως και η ιστορία του επίπλου πατάει πάνω στην παράδοση.
(Ατάκα της Μαλβίνα Κάραλη)
Social Plugin