Σφουγγάτο Μυτιλήνης.
Η συνταγή είναι από τον
Nikos K
Το σφουγγάτο είναι ένας μεζές που το συναντάμε σε πολλά μέρη της Ελλάδας
Υλικά:
- 2 κιλά κολοκυθάκια
- 8 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 3 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα
- αλάτι-πιπέρι
- 1 φλυτζάνι δυόσμο
- 1 φλυτζάνι άνηθο
- 8 αυγά
- 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
- 2 φλυτζάνια φέτα Μυτιλήνης
- 1 φλυτζάνι τριμμένο λαδοτύρι Μυτιλήνης
- λίγη φρυγανιά τριμμένη
- λίγο αλεύρι
Εκτέλεση:
- Πλένουμε και τρίβουμε στον τρίφτη τα κολοκύθια, τα αλατίζουμε κ τα αφήνουμε σε σουρωτήρι και να αποβάλουν τα υγρά τους
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, φρέσκα ξερά, άνηθο και δυόσμο, πιπέρι,και τα τσιγαρίζουμε ελαφρά
- Προσθέτουμε την φέτα και το λαδοτύρι Μυτιλήνης (μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με κεφαλοτύρι),
- Τα αυγά που τα έχουμε χτυπήσει πριν,
- 2-3 κουταλιές φρυγανιά,
- 2-3 κουταλιές αλεύρι ώστε το μείγμα μας να μην είναι ούτε σφιχτό ούτε πολύ αραιό,
- και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί
- Λαδώνουμε το ταψί μας, ρίχνουμε στη βάση λίγη φρυγανιά απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα και πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει.
Social Plugin