Ad Code

Συνταγή: Σφουγγάτο Μυτιλήνης!

 
Συνταγή Σφουγγάτο Μυτιλήνης

Σφουγγάτο Μυτιλήνης.


Η συνταγή είναι από τον Nikos K

Το σφουγγάτο είναι ένας μεζές που το συναντάμε σε πολλά μέρη της Ελλάδας

Υλικά:
  1. 2 κιλά κολοκυθάκια
  2. 8 κρεμμυδάκια φρέσκα
  3. 3 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα
  4. αλάτι-πιπέρι
  5. 1 φλυτζάνι δυόσμο
  6. 1 φλυτζάνι άνηθο
  7. 8 αυγά
  8. 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  9. 2 φλυτζάνια φέτα Μυτιλήνης
  10. 1 φλυτζάνι τριμμένο λαδοτύρι Μυτιλήνης
  11. λίγη φρυγανιά τριμμένη
  12. λίγο αλεύρι
Εκτέλεση:

  • Πλένουμε και τρίβουμε στον τρίφτη τα κολοκύθια, τα αλατίζουμε κ τα αφήνουμε σε σουρωτήρι και να αποβάλουν τα υγρά τους
  • Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, φρέσκα ξερά, άνηθο και δυόσμο, πιπέρι,και τα τσιγαρίζουμε ελαφρά
  • Προσθέτουμε την  φέτα  και το λαδοτύρι  Μυτιλήνης (μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με κεφαλοτύρι),
  • Τα  αυγά που τα έχουμε χτυπήσει πριν,
  • 2-3 κουταλιές φρυγανιά,
  • 2-3 κουταλιές αλεύρι ώστε το μείγμα μας να μην είναι ούτε σφιχτό ούτε πολύ αραιό,
  • και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί
  • Λαδώνουμε το ταψί μας, ρίχνουμε στη βάση λίγη φρυγανιά απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα και πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει.

Reactions:
Close Menu