Ad Code

Συνταγή: Μπαμπάς με σπιτικό λικέρ βύσσινο!

 
Γλυκό Μπαμπάς με σπιτικό λικέρ βύσσινο

 Μπαμπάς με σπιτικό λικέρ βύσσινο


Χάρη σε έναν φαφούτη βασιλιά του 18ου αιώνα απολαμβάνουμε σήμερα αυτό το  γλυκό. Οι μεταβολές που υπέστη με την πάροδο των ετών  ήταν μόνο προς το καλύτερο. Εδώ με σπιτικό λικέρ βύσσινο και μαρμελάδα.
Η συνταγή είναι από τον Nikos K

Υλικά

(Για 20 περίπου μπαμπάδες)

10 αυγά
2 φλ τσαγιού ζάχαρη
3 φλ τσαγιού αλέυρι
2 φακελάκια baking powder
2 βανίλιες
2 φλ καφέ λικέρ βύσσινο
Λίγη μαρμελάδα βύσσινο
½  lt Κρέμα γάλακτος για σαντιγύ (προτιμήστε φυτική)
1 φλ τσαγιού ζάχαρη άχνη

Για το σιρόπι

6 φλ τσαγιού ζάχαρη
7 φλ τσαγιού νερό

Εκτέλεση

  • Σε μπώλ βάζετε τα αυγά με την ζάχαρη και τα χτυπάτε καλά προσθέτετε όλα τ άλλα υλικά να γίνει ένας χυλός.
  • Με ένα κουτάλι γεμίζετε τις θήκες για μαφιν μέχρι την μέση.
  • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
  • Βράζετε το σιρόπι και όταν τα μπαμπαδάκια έχουν κρυώσει τα βουτάτε μέσα να ποτιστούν.
  • Όταν κρυώσουν πάλι τα χαράζετε μ ένα μαχαίρι.
  • Στρώστε λίγη μαρμελάδα βύσσινο.
  • Χτυπήστε την κρέμα σε σαντιγί και γεμίστε τους μπαμπάδες.
  • Βάλτε τους στο ψυγείο για καμιά ωρίτσα (αν έχετε υπομονή).
                                                       Διαφορετικά αρχίστε την κατανάλωση άμεσα 😆

Γλυκό Μπαμπάς με σπιτικό λικέρ βύσσινο

Γλυκό Μπαμπάς με σπιτικό λικέρ βύσσινο

Reactions:
Close Menu