Συνταγή για το αγαπημένο Μπριάμ !
Λέγεται και σοφεγάδο, τουρλού, συμπεθεριό ή, στα γαλλικά, ρατατούιγ. Πρόκειται όμως για το ίδιο καλοκαιρινό φαγητό της Μεσογείου που τρώγεται σε διάφορες παραλλαγές από τόπο σε τόπο.
Υλικά:
*
Κολοκυθάκια
Μελιτζάνες
Πατάτες
Πιπεριές πράσινες
Καρότα
Κρεμμύδια
Ενα η δύο κονσέρβες ψιλοκομμένα ντοματάκια (η φρέσκες ντομάτες κομμένες σε καρέ)
Ρίγανη
Κόκκινο κρασί
Νερό
Αλάτι πιπέρι
Αλεύρι
Ελαιόλαδο
* (ολα τα υλικά κατά προσέγγιση ανάλογα με το για πόσα άτομα το ετοιμάζετε)
- Κόβετε σε μια μεγάλη λεκάνη όλα τα υλικά σε μικρά κομμάτια (αφού έχετε καθαρίσει από τις φλούδες όσα χρειάζονται )
- Τα αλλατοπιπερώνετε, προσθέστε την ρίγανη, και το ελαιόλαδο και τρίψτε τα και ανακατέψτε τα με τα χέρια.
Πασπαλίστε τα με αλεύρι και τρίψτε ξανά.
- Βάλτε τα σε ταψί και ρίχτε τα ντομάτάκια και το κρασί
- Προσθέστε το νερό και ψήστε σε μέτριο φούρνο.
Μαζί με το μπριάμ .. πάρε και ένα τραγουδάκι!
https://www.youtube.com/watch?v=rhZwsihL7mw
Social Plugin