Ad Code

Συνταγή: Γεμιστά !



Γεμιστά  Ντομάτες και πιπεριές γεμιστές με ρύζι

Γεμιστά !  (Ντομάτες και πιπεριές γεμιστές με ρύζι)

Γεμιστά λέγονται φαγητά πολλών λαών που αποτελούνται συνήθως από λαχανικά και γέμιση με ρύζι (πολλοί τα αποκαλούν "ορφανά") ή κρέας ή μείγμα των δύο ("παντρεμένα"). Μαγειρεύονται κυρίως το καλοκαίρι, καθώς εκείνη την εποχή ωριμάζουν τα λαχανικά που χρησιμοποιούνται, και επειδή είναι ελαφρύ φαγητό μπορεί να καταναλωθεί άνετα σε θερμό καιρό, σαν ζεστό ή κρύο πιάτο.
(Προέλευση    Βικιπαίδεια )

               Υλικά

4 μεγάλες ώριμες ντομάτες
4 μεγάλες πράσινες πιπεριές
1 κολοκύθάκι
1 μικρή μελιτζάνα
½ ματσάκι άνηθο
½ ματσάκι δυόσμο
2 μεγάλα κρεμμύδια
3 μεγάλες πατάτες
1 ½ κούπα ρύζι Καρολίνα
2 κγ ζάχαρη
Ελαιόλαδο
(προαιρετικά μία κουταλιά της σούπας πελτές )
Αλάτι πιπέρι
1 τριμμένο μαύρο παξιμάδι


Εκτέλεση

Πλένετε τα λαχανικά και ανοίγετε τις ντομάτες αφαιρώντας το εσωτερικό τους(το κρατάμε μαζί με τα ζουμιά τους στην άκρη).
Ανοίγετε τις πιπεριές αφαιρείτε και πετάτε τους σπόρους και και το άσπρο εσωτερικό.

Ετοιμάζουμε την γέμιση

Τρίβουμε σε τρίφτη τα κρεμμύδια,το κολοκύθι και την μελιτζάνα
Σε διαφορετικό μπολ τρίβουμε το εσωτερικό από τις  ντομάτες και βάζουμε και όλα τα ζουμιά μαζί.
Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον δυόσμο.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ½ κούπα ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί σοτάρουμε  το κρεμμύδι την μελιτζάνα και το κολοκύθι.
Προσθέτουμε την ντομάτα με τα ζουμιά της και ανακατεύουμε
Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και το ρύζι.
Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε στην γέμιση και τις 2κγ ζάχαρη.
Σε ένα ταψί βάζουμε τα ανοιχτά λαχανικά και τα γεμίζουμε με το μείγμα
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια τις πατάτες και τις προσθέτουμε στο ταψί.
Αλατοπιπερώνουμε πάλι και περιχύνουμε τα γεμιστά μας με ελαιόλαδο.
Πασπαλίζουμε με το τριμμένο παξιμάδι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200.


Γεμιστά Ντομάτες και πιπεριές γεμιστές με ρύζι




Reactions:
Close Menu