Ad Code

Συνταγή: Μασουράκια !


Παραδοσιακά μασουράκια με καβουρδισμένο αμυγδάλο

Παραδοσιακά μασουράκια με καβουρδισμένο αμυγδάλο!


Υλικά για περίπου 50 μασουράκια:
  • 300 γρ αμύγδαλο
  • 200 γρ φρέσκο βούτυρο
  • 1 πακέτο φύλο βυρητού
  • 1,5 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 1 κουταλάκ ιτου γλυκού λεμόνι
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • !,5 ποτήρι νερό

Προεργασία:
  • Βάζουμε τα αμύγδαλα σε μία λαμαρίνα
  • Τα βάζουμε στο φούρνο στους 160 °C για 10 - 15 λεπτά για να καβουρδιστούν
  • Αφότου τα καβουρδίσουμε τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα περνάμε στο multi , δεν τα αλέθουμε πάρα πολύ και προσθέτουμε τη σκόνη κανέλα.

Εκτέλεση
  • Κόβουμε το φύλο στα τέσσερα. Κάθε φύλο είναι ένα μασουράκι.
  • Λιώνουμε σε μπελ μαρί το βούτυρο
  • Παίρνουμε ένα ένα τα κομμάτια του φύλου , και με ένα πινέλο ρίχνουμε βούτυρο στην πάνω επιφάνεια. Δεν χρησιμοποιούμε το πινέλο για να τα αλείψουμε, αλλά τα πιτσιλάμε με το βούτυρο.
  • Παίρνουμε καβουρδισμένο αμύγδαλο και ρίχνουμε πάνω στο βουτυρωμένο φύλο. Εδώ έχουμε δύο επιλογές. Ή βάζουμε όλη την ποσότητα στην αρχή του φύλου , ή απλώνουμε το αμύγδαλο σε όλη την επιφάνεια του φύλου. Περί ορέξεως .... Θα περισσέψει αρκετό καβουρδισμένο αμύγδαλο που θα χρησιμοποιήσουμε αργότερα.
  • Διπλώνουμε το φύλο μία φορά κατά πλάτος , στη συνέχεια μία φορά αριστερά και δεξιά κατά μήκος (Βλέπε φωτό) και τυλίγουμε όχι πολύ σφικτά.
  • Στρώνουμε λαδόκολλα σε ταψί και τα αραδιάζουμε .
  • Όταν το ταψί γεμίσει τα βουτυρώνουμε εξωτερικά με τον παραπάνω τρόπο και ψήνουμε στο φούρνο στους 190 °C για δεκαπέντε - είκοσι λεπτά , ο χρόνος επηρεάζεται από το φούρνο. Σκοπός είναι να χρυσαφίσουν.
  • Ετοιμάζουμε το σιρόπι ρίχνοντας τη ζάχαρη, το νερό και το ξυλάκι κανέλας σε σκεύος. Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το λεμόνι και το κατεβάζουμε από τη φωτιά.  Περιμένουμε να γίνει ελαφρώς χλιαρό και ρίχνουμε τα μασουράκια στο σιρόπι δυο δυο , τρία τρία , όπως σας βολεύει.
  • Τα μασουράκια που βγάζουμε τα ρίχνουμε στο καβουρδισμένο αμύγδαλο και γυρνώντας τα να πάει παντού και τα στοιβάζουμε σε σκεύος. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα μασουράκια.

    Αυτό ήταν! Καλοφάγωτα και καλή επιτυχία!
Παραδοσιακά μασουράκια με καβουρδισμένο αμυγδάλο

Παραδοσιακά μασουράκια με καβουρδισμένο αμυγδάλο

Παραδοσιακά μασουράκια με καβουρδισμένο αμυγδάλο

Παραδοσιακά μασουράκια με καβουρδισμένο αμυγδάλο

Παραδοσιακά μασουράκια με καβουρδισμένο αμυγδάλο

Παραδοσιακά μασουράκια με καβουρδισμένο αμυγδάλο

Παραδοσιακά μασουράκια με καβουρδισμένο αμυγδάλο

Παραδοσιακά μασουράκια με καβουρδισμένο αμυγδάλο

Παραδοσιακά μασουράκια με καβουρδισμένο αμυγδάλο

Παραδοσιακά μασουράκια με καβουρδισμένο αμυγδάλο

Παραδοσιακά μασουράκια με καβουρδισμένο αμυγδάλο

Reactions:
Close Menu