Αλεύρι για φύλλα 500γρ.
Λάδι 2 κ.σ.
Ξίδι. 1 κ.σ
Αλάτι 1 πρέζα
Νερό χλιαρό 250γρ.
Κολοκύθα κίτρινη 350γρ.
Καρύδι τριμμένο 125γρ.
Φρυγανιά 5κ.σ
Ζάχαρη 300γρ
Χρειάζομαι 250-300γρ βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα
Τα υλικά είναι για ένα ταψί 45×30εκ.
Εάν θέλετε μπορείτε να κάνετε την πίτα και σε μεγαλύτερο ταψί.
Το ζυμάρι έχει περιθώριο να κάνουμε τα φύλλα σε μεγαλύτερη διάσταση, βγαίνει περίπου 700 γρ.
Στην διάσταση 45×30εκ χρειαζόμαστε περίπου 550γρ ζυμάρι.
Τα φύλλα είναι 2×100γρ και 4×80γρ. Ανάλογα με το ποσό μεγάλο είναι το ταψί σας, υπολογίζετε τα γραμμάρια των φύλλων.
Ψήνω στους180-200°C για 45'-50'.
Θέλουμε ένα ωραίο καστανό ανοικτό χρώμα ίσως σαν του μελιού.
Επάνω της γενναίοι μου!
Μην φοβάστε στο άκουσμα της λέξης "πίτα".
Προσπάθεια χρειάζεται πολλές δοκιμές και πίστη στον εαυτό μας.
Είμαι εδώ να βοηθήσω όπου θέλετε.
Περιμένω νέα σας.
Καλή επιτυχία
Mimi💕
Social Plugin