Ad Code

Τρόπος παρασκευής Κηραλοιφής (βασική συνταγή)



Τρόπος παρασκευής Κηραλοιφής 
(βασική συνταγή)


Συστατικά:

- Μελισσοκέρι- Αγνό παρθένο ελαιόλαδο- Βάμμα πρόπολης (προαιρετικά)

Αναλογίες:

Για σχετικά μαλακή αλοιφή, η αναλογία είναι 1 μέρος μελισσοκέρι σε 5 μέρη αγνού παρθένου ελαιόλαδου , ενώ για σκληρότερη 1 μέρος μελισσοκέρι σε 4 μέρη αγνού παρθένου ελαιόλαδου.

Τρόπος παρασκευής:

Τρίβουμε την επιθυμητή ποσότητα μελισσοκέρι και το βάζουμε σε αποστειρωμένο βαζάκι.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε νερό, τοποθετούμε το βάζο με το κερί μέσα (προσέχουμε να μην πηγαίνει νερό μέσα στο βάζο με το κερί) και τα τοποθετούμε στο μάτι της κουζίνας. 
Σκοπός μας δεν είναι να βράσει , σκοπός μας είναι να ζεστάνουμε το κερί μέχρι να έρθει σε υγρή μορφή. Φροντίζουμε να το αναδεύουμε . (εγώ χρησιμοποιώ ξυλάκι από σουβλάκι - εάν χρησιμοποιήσετε κουτάλι ή οτιδήποτε άλλο να γνωρίζεται ότι δεν καθαρίζει εύκολα μετά) .
Όταν το μελισσοκέρι λιώσει τελείως αρχίζουμε να προσθέτουμε κουταλιά  κουταλιά το αγνό παρθένο ελαιόλαδο ενώ ακόμη συνεχίζουμε να ζεσταίνουμε το μείγμα. Δεν βιαζόμαστε!
Σκοπός μας είναι να ομογενοποιηθούν! Μαζί με την τελευταία κουταλιά , εάν το επιθυμούμε προσθέτουμε και μερικές σταγόνες βάμμα πρόπολης. 
Όταν έχουμε αναμείξει όλα μας τα υλικά, αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε το μείγμα σε μικρά αποστειρωμένα γυάλινα βαζάκια , ανάλογα με την ποσότητα που έχουμε παρασκευάσει!

Τα αφήνουμε να κρυώσουν ! Όταν σταθεροποιηθεί το μείγμα είναι έτοιμη η κηραλοιφή μας!
Καλή σας επιτυχία!




Reactions:
Close Menu