Ad Code

Συνταγή: Ντομάτες γεμιστές



Ντομάτες γεμιστές 



Υλικά:


  •   12 ντομάτες 
  •   400γρ. ρύζι Καρολίνα 
  •   2-3 κρεμμύδια ξερά,μεσαία 
  •   1/2 ματσάκι μαϊντανό,ψιλοκομμένο 
  •    χυμός από τις ντομάτες
  •   100γρ. pummaro
  •    αλάτι/πιπέρι
  •    ελαιόλαδο
  •    τρίμμα φρυγανιάς




Προαιρετικά:


  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.γ ζάχαρη  (για τη γέμιση)




Εκτέλεση:

Κόβουμε το πάνω μέρος από τις ντομάτες, δημιουργώντας ένα "καπάκι". Καθαρίζουμε προσεκτικά το εσωτερικό τους και συγκεντρώνουμε το μέσα από όλες τις ντομάτες σε ένα δοχείο  (Θα το χρειαστούμε αργότερα).
Για τη γέμιση, ρίχνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι και το αφηνουμε να ζεσταθει καλά.  Μόλις ζεσταθεί,  ρίχνουμε μέσα το ξερό κρεμμύδι και το αφήνουμε να σωταριστεί καλά.  Προσθέτουμε το μαϊντανό και μετα από 2' , το ρύζι. Παίρνουμε το 1/3 από το φυσικό χυμό της ντομάτας και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με το πουμαρό. (Εδώ αν θέλουμε προσθέτουμε και το σκόρδο, εγώ  το βάζω ολόκληρο και στο τέλος το αφαιρώ )Αφήνουμε να βράσει για 15-20' και λίγο πριν το τέλος αλατοπιπερώνουμε.  Σε αυτή τη φάση αν θέλουμε, προσθέτουμε και το 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη.

Αφού έχει ετοιμαστεί η γέμιση, κατεβάζουμε από τη φωτιά και γεμίζουμε τις ντομάτες  (περίπου στα 2/3 της χωρητικότητας τους). Κλείνουμε με το "καπάκι ".

Στο δοχείο που κρατούσαμε τον υπόλοιπο χυμό ντομάτας προσθέτουμε ελαιόλαδο,αλάτι,πιπέρι, ανακαυεύουμε και το ρίχνουμε μέσα  στο  ταψί με τις ντομάτες.  Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε ανάμεσα τους και λίγες πατάτες. Ρίχνουμε λίγο τρίμμα φρυγανιάς πάνω στις ντομάτες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για όση ώρα χρειαστεμέχρι να ψηθεί το ρύζι  (ο χρόνος ποικίλλει ανάλογα με το φούρνο ).  Συνοδεύουμε με φρέσκο ψωμί και φέτα.
Καλή σας όρεξη!

Reactions:
Close Menu