Ad Code

Συνταγή: Μαγειρίτσα με μανιτάρια!!! #mimi

 Συνταγή: Μαγειρίτσα με μανιτάρια!!! #mimi

Συνταγή: Μαγειρίτσα με μανιτάρια!!! #mimi





Μαγειρίτσα με μανιτάρια!!! #mimi

Σήμερα θα σας κάνω μια μαγειρίτσα με μανιτάρια για εμάς που δεν 
αγαπάμε τα εντόσθια...καθόλου όμως.
Δεν θα σας δώσω συνταγή με γραμμάρια διότι νομίζω ότι είναι θέμα προσωπικού γούστου το πόσα μανιτάρια θα βάλετε ή πόσα και τι είδους χορταρικά.
Ξεκινώ με το να καθαρίσω και να κόψω όλα μου τα χορταρικά 
Μανιτάρια λευκά και πορτσίνι και βασιλομανίταρα και σεϊτακι και πορτομπέλο και ότι μανιτάρια θέλω.
Μαρούλι κρεμμυδάκια φρέσκα πράσα, άνηθο, μάραθο, καυκαλύθρες, τσουκνίδες, σέλερι, σταμναγκάθι εαν βρείτε κλπ.
Ρίχνω λάδι στο τηγάνι να σοτάρω τα μανιτάρια να πάρουν ωραίο χρώμα και να βγάλουν τα υγρά τους στην συνέχεια τα κρεμμυδάκια το σέλερι και το πράσο .

Στο μεταξύ βράζω 1-1/2lit νερό και μέσα έχω ρίξει ένα κύβο κότας εαν θέλω να την κάνω νηστίσιμη δεν τον βάζω και επίσης για να δώσω περισσότερη γεύση και πιο έντονη στην σούπα μου ρίχνω μέσα μερικά αποξηραμένα μανιτάρια γύρω στα 5 κομμάτια.

Στραγγίζω το ζωμό, ψιλοκόβω τα αποξηραμένα μανιτάρια και τα ρίχνω μαζί με τα υπόλοιπα και αρχίζω και προσθέτω τα χορταρικά εκτός από τα μαρούλια τα οποία θα προσθέσω τελευταία .Προσθέτω και τον ζωμό και τα αφήνω να βράσουν σε μέτρια φωτιά 15-20'.Δοκιμάζω την γεύση στο αλάτι και την διορθώνω προσθέτω πιπέρι.
Αβγολέμονο 
Χτυπώ ελαφρά 2κρόκους μαζί με 3μεγάλες κουταλιές γιαούρτι.
Παίρνω μία μεγάλη κουταλιά από την σούπα και την Ρίχνω στα αβγά και ανακατεύω συνέχεια και γρήγορα ώστε να μην μας ψηθεί το αβγό το κάνω αυτό 5-6φορές ώστε να έρθουν σε μια θερμοκρασία.
Στύβω ένα λεμόνι και το ανακατεύω με 1κγ.γεμάτο κορνφλάουρ.
Τα ρίχνω μέσα στην κατσαρόλα να πάρουν μια βράσει να δέσει λίγο η σούπα και στην συνέχεια ρίχνω και το αβγό με το γιαούρτι ανακατεύω καλά και τα αφήνω να δέσουν.
Σερβίρω την σούπα με πιπέρι και ξύσμα λεμονιού.

Είναι μια πολύ νόστιμη σούπα για όλο τον χρόνο και όχι μόνο 
αντί μαγειρίτσας...την αδικούμε.
Καλή επιτυχία 
#mimi

#mimi #μαγειρίτσα #μανιτάρια #πορτσίνι #βασιλομανίταρα #σεϊτακι #πορτομπέλο #καυκαλύθρες #τσουκνίδες #σέλερι #σταμναγκάθι  #πράσο  #σούπα

------------ Ακολουθήστε με : #Youtube https://bit.ly/37zo0DI #Facebook: https://www.facebook.com/GRrecipes #Instagram: https://www.instagram.com/cookinggreekrecipes #Βlogger: https://cookinggreekrecipes.blogspot.com/ -----------
Reactions:
Close Menu